Van 't Harde Pad Weimaraners

June, Maddy en Blaine

Blaine van 't Harde Pad

Blaine is 1 november 2015 geboren in huize Timmers. Ons eigen gefokte teefje en dochter van AALTO Just Weimaraner en Dreamtime Hunter's Elin's Escape. Blaine was het eerst teefje dat geboren werd, na haar broer die als eerste pup ter wereld kwam. Zij kreeg het roze bandje. Het was een vrij makkelijke geboorte, zeker na haar broer Mylo en Maddy deed vrijwel alles zelf. Blaine groeide goed op, ze kwam goed aan en viel op door haar mooie lichte kleur. 

Ontwikkeling

Blaine was iets steviger dan haar andere twee zusjes, vooral qua bone. Echt heel erg opvallen deed ze niet in het nest, ze sprong er niet uit. Nola was een ondernemend pupje, als het deurtje van de ren open stond was zij er al uit en liep door de kamer. Suzy moest wat meer aangemoedigd worden en Blaine zat er tussen in.

Uiterlijk

Met 6 weken ben ik het uiterlijk goed gaan bestuderen, dit is dé tijd, op deze leeftijd is alles in verhouding. Bij Blaine was alles net iets beter vond ik. Wat beter gehoekt voor en achter, de buiklijn liep iets meer door, mooie borstkas, mooi hoofd, mooie kleur en staartaanzet. 

Naam

Wanneer de puppen 6 weken oud zijn komt de chipper langs en moeten de officiële namen opgegeven worden die op het stamboom komen te staan. De naam is uniek en gekoppeld aan een pup, b.v. meneer Rood krijgt chipnr: 45678 en naam Bevan van 't Harde Pad. De 7 stamboomnamen heb ik van te voren aan een pup toebedeeld, behalve voor mevrouw Oranje en Roze. Eén van de stamboomnamen voor de teven is Blaine, ik vond dit ook een hele leuke en apparte naam om als roepnaam voor ons teefje te gebruiken. Maar dan moet ik nu wel kiezen, wordt het Roze of Oranje? Wie gaat Blaine heten en wordt tevens ons pupje.  Het wordt Roze, zij gaat Blaine heten. 

Niet te moeilijk

Wat is er nu simpeler wanneer de roepnaam en stamboomnaam hetzelfde zijn, tegenwoordig worden de stamboomnamen steeds langer en ingewikelder, ik ben daar niet zo van. Maar ik vind het wel leuk als de naam bijna niet gebruikt wordt of een beetje apart is. De naam Blaine heb ik nog nooit gehoord en het is weer zo'n naam wat voor een jongen en een meisje kan, net als destijds bij Darcy. June had ik nog nooit als hondennaam gehoord, in ieder geval niet in het Weimaraner wereldje, en Darcy ook niet. Nu wel trouwens..... Maddy (Maddison) is niet zo apart, maar heb ik ook nog nooit gehoord. Blaine is een Schotse naam, alle namen van de pups zijn Schots.

In den beginne

Alle pups gingen met 7 weken weg en Blaine bleef achter, het makkelijke is wel dat ze niet meer hoeft te wennen en de honden niet aan haar. June kon wel streng zijn en ze heeft best wel eens een snauw gehad, zelfs een kleine verwonding. Dat hield ik wel altijd in de gaten, bij Maddy mocht Blaine alles en dat is nu nog zo. Blaine was wel een heel druk pupje en ze sliep weinig, ze was zo'n pupje die je echt in de bench moest doen om te laten slapen. Blaine is heel aanhankelijk, ze wil het liefst altijd bij je zijn. Dit kan niet altijd en dat laat ze blijken door te piepen. Ze heeft deze trekjes nog steeds, tuurlijk mogen we wel weg, maar als ze merkt dat het bijna tijd is om uit te gaan, dan gaat ze piepen. Niet fijn dit gedrag, ik heb dit wel gezien bij onze eerste reu, maar verder niet meer. Dat drukke heeft ze nog, tijdens het uitlaten is ze helemaal dol. In de auto heeft ze in het begin ook flink gepiept in de bench. Ik heb volgehouden om niets te zeggen en na twee weken ging het goed.

Opgroeien

Blaine heeft geen problemen gehad, ze at goed, ontlasting was goed, geen rare dingen of ziektes. Ik denk dat ik buiten de entingen 1 x naar de dierenarts ben geweest, maar toen was ze bijna een jaar. Geen groeipijnen, ze groeide gelijkmatig, maar ze bleef groeien en hard ook. Het werd al snel duidelijk dat het geen kleine hond zou worden. Terwijl haar zusjes normaal van hoogte zijn, eerder wat aan de kleine kant. Maar ja dat weet je niet hè van te voren. Blaine was heel onverschrokken, niet bang, open, ging overal op af. Wel merkte ik later dat ze op afstand bleef van vreemden, wanneer zij haar uit het niets wilde aanhalen en zeker vanaf de bovenkant van het hoofd, deinsde ze terug en dat heeft ze nog steeds. Terwijl ze ook heel vriendelijk kan zijn en vrijerig. Het kennismaken moet heel rustig en geleidelijk gaan. Blaine was een bijter en een springkanon, dat laatste is ze nog steeds helaas. Er zit geen kwaad in bij haar, buiten haar drukte enz. is ze echt heel lief. Ik heb haar nog nooit horen grommen niet i.v.m. speeltjes, eten, andere honden, niets. Blaffen doet ze ook vrijwel nooit, ja uit baldadigheid soms. Als verdedigingshond heb je er niets aan, tenminste tot nu toe niet. Met mijn neefjes was ze wel bijterig en wat wild, maar dat ging al snel goed. Lees ook mijn blog, hier staan dag tot dag verhalen in. Er is zelfs een dagboek van Blaine tijdens haar eerste levensjaar.

Gehoorzaamheid 

Blaine en ik zijn met ongeveer 12 weken met de puppycursus begonnen. Helaas moest ik de laatste les missen, omdat er wat lessen uitgevallen waren en nu de ook de jachtcursus begon. Daardoor kon ik ook niet meedoen met de vervolgcursus. Gelukkig kon ik de cursus 'Gehoorzame hond' overslaan en meteen beginnen met Elementaire Gehoorzaamheid A, dit was in augustus 2016. Voor deze cursus hebben we een diploma gehaald en nu doen we de cursus Elementaire Gehoorzaamheid B

Jacht

Moeilijk, want waar gaan we trainen? Het kon niet bij Hubertus omdat ik op de zondag nog met Maddy trainde. Ik besloot de puppy-jachtcursus over te slaan en om het zelf te doen. Dat moet nu toch kunnen met de derde hond die ik op jachtgebied ga trainen. Aan Erna vroeg ik of zij nog een leuk jachtclubje wist. Ook heb ik sterk getwijfeld om bij Multidog te gaan trainen, alleen de afstand hield me tegen. Eran, trainer en goeie kennis, vertelde over een jachtclub 'de Ronde Venen'. Ik zocht naar info op internet en wat ik las beviel me. Eerst kreeg ik een proefles, zo kon hij kijken of en waar Blaine en ik ingedeeld konden worden.