Van 't Harde Pad Weimaraners

June, Maddy en Blaine

Nieuws 2007 


 • Eind maart Leiden, tijdens de tentoonstelling werd June eerste in de puppenklas met een veelbelovend. Keurmeester was de heer van de Belt.
 • Eind april Oldenburg Duitsland. Darcy heeft haar titel van Internationaal Schoonheids Kampioen gehaald. June werd eerste in de puppenklas met een veelbelovend (vielversprechend). Keurmeester was de heer Miroslav Zidar.
 • Begin mei Nieuwegein. June werd 3e in de puppenklas op de jaarlijkse clubmatch van de Weimaraner vereniging, met een veel belovend. Keurmeester was de heer H. Gieseman, uit Duitsland.
 • 31 mei Noordwijk. Jeska stierf totaal onverwachts. Na een simpele operatie om haar grote vetbult wegtehalen. Echt vreselijk.
 • Begin juli Echt, June werd in de jeugdklas 3e met een ZG, keurmeester was Gerda Half-van Boven.
 • Eind juli Leiden, June is geslaagd voor de cursus Gehoorzamehond A bij KV Rijnland.  
 • Eind augustus Rotterdam. Junewerd tijdens de internationale hondenshow in Rotterdam 3e met een uitmuntend, in de jeugdklas. Keurmeester was de heer T. Jakkel uit Hongarije.
 • Eind oktober Zwolle. June werd 3e met een ZG in de jeugdklas, tijdens de tentoonstelling. Keurmeester was de heer Mensink.  
 • 27 oktober Heteren. De jaarlijkse Jongehondendag van de Weimaraner vereniging. Hier werd het nest van Darcy en Zac gekeurd. Totaal waren er 8 pups en dat was een hele mooie opkomst. Dit geeft ook een goed beeld van het nest. De keurmeester was de heer van Iersel. We kregen een hele mooie nest beoordeling en we waren super trots. De jonge honden gedroegen zich allemaal keurig en we kregen ook een   compliment van de keurmeester over het geweldige gedrag van de honden in de ring. Er viel geen wanklank, ook niet buiten de ring. De jonge honden kregen allemaal een mooi rapport, bij de één stond er wat meer opmerkingen, dan bij de ander. Dat is normaal. Maar we waren echt super trots! uit Engeland kregen we ook nog de felicitaties van Debbie en vader Zac. Keurrapport van het nest en keurrapport June.

de duinwachter

Oktober Noordwijk. Er stond een oproep in de plaatselijke krant en op de kabel tv. Het baasje werd gezocht van een Weimaraner. Wat bleek, dat baasje was ik. In juli had Linda Versteege foto's gemaakt op de trimbaan van June. Toen Linda thuis kwam en de foto's op de computer zette, besefte ze dat ze een hele mooie had gemaakt. Alles klopte, de kleuren, schaduw, June. Linda besloot mee te doen met een fotowedstrijd - fotowedstrijd FAUNA 2007 - en ze stuurde de foto in van June met als titel: "De duinwachter". Uit meer dan 400 foto's werd Linda's foto nummer 1. Ik heb er verder nooit meer aan gedacht. Totdat ik het oproepje op tv en in de krant las. Maar mijn moeder werd hierop geattendeerd door een buurman verderop in de straat. Hij vertelde dat hij op NENS, een kabelkrant op tv, had gelezen dat  het baasje werd gezocht van een hond en hij dacht de hond te herkennen en dacht aan ons. Wij bleken het dus te zijn. Linda zocht het baasje omdat zij als prijs, haar winnende foto groot op canvas kreeg. En ze vond dat deze canvas foto aan de muur van het baasje thuis hoorde. Prachtig gebaar natuurlijk. Een paar dagen later, na wat e-mails en telefoontjes, haalde ik samen met June de foto op in Noordwijk. En de foto is echt schitterend. Ook wilde Linda van het tafereeltje een foto maken en dit kwam de week daarop weer in de krant. Wat wel heel leuk was, waren de hele leuke reacties. Maar vooral zijn we heel blij met de foto. 

 • Begin november Bleiswijk, June werd 2e met een Uitmuntend in de jeugdklas. Keurmeester was de heer Arxhoek.
 • Eind november Amsterdam, June werd tijdens de Winner 2e  met een Uitmuntend in de jeugdklas. Keurmeester was Gerda Half-van Boven.
 • 14 december Leiden. June slaagde voor de cursus Elementaire Gehoorzaamheid A, met een mooi cijferlijst. En daar waren we best trots op.