Van 't Harde Pad Weimaraners

June, Maddy en Blaine


Nieuws 2010 

 • 12 december Wijchen, hondententoonstelling. June kreeg een 1e plaats U in de Gebruikshondenklas en werd 3e van de teven. Geen 1/4 punt. Volgende show Eindhoven dit is voorlopig de laatste kans, want in februari wordt ze loops.
 • 28 november Den Haagwinterwerktest, June heeft de B-proef gehaald met 82 punten, ze was in vorm! deze zeer koude dag, zie Blog van Darcy en June.
 • 7  november Bleiswijk hondententoonstelling. Keurmeester de heer Doedijns. June werd 1e in de Gebruikshondenklas met een U. Tijdens de keuring voor beste teef werd June reserve beste. Ze kreeg het reserve CAC CACIB. Nog een 1/4 puntje.
 • 26 oktober Cambridgeshire, vandaag kreeg ik een telefoontje van Machteld, dat Zac - de vader van June - is overleden aan een maagtorsie. Machteld is in 2006 mee geweest voor de dekking van Darcy en Zac. Easdale Ridge is niet meer, hij is 10 jaar geworden. Wat een triest nieuws, Zac was alles voor zijn baasjes, Debbie en Mark. En de andere honden, Teal verliest zijn maatje en Bramley zijn vader. Wat zullen ze hem missen! We leven hier vanuit Holland met ze mee. En wensen hun heel veel sterkte. Website van Debbie met haar honden.
 • 23 september Noordwijkerhout. Bij dierenarts E. Warmerdam is een echo gemaakt om te kijken of June drachtig is. Maar helaas June is niet drachtig. Deze dierenarts is een röntgenspecialist, hij heeft alles heel goed bekeken, maar helemaal niets. Wel zag alles er rustig en goed uit, ook niet onbelangrijk. We zijn heel teleurgesteld, dit geldt ook voor Gerda Halff en de eigenaren van Harvey: Nel en Lies. We moeten dit echt even verwerken. Maar over een half jaar proberen we het weer met Harvey en dan gaat het zeker lukken. Een voordeel is wel dat het al in februari is en dat is het zo weer.
 • 26 augustus Vlagtwedde. June is gedekt door Laird Harvey of the Grey Noble. Hopelijk is ze drachtig. We zullen het zien eind van de maand. Helaas is ze niet drachtig.  
 • 10 augustus Delft. Proefexamen bij Rijn en Duin, zie blog van Darcy en June: Trainen. June en ik werden 1 e. Certificaat Delft, 21 juni. “de Onderlinge”, onderlinge jachtwedstrijd van alle groepen die trainen bij Hubertus. Ik kan verklappen dat het heel goed ging. Lees verder.
 • 6 juni Hulten. show waar de heer Van Iersel de keurmeester was. June kreeg een 1 U in haar klasse en werd helaas derde van de teven. Als ze 1e of 2e was geworden, dan was ze Nederlands Kampioen geworden. Nu moeten we een tijd wachten, want dit was voorlopig de laatste show. Want we zijn van plan om June te laten dekken.
 • 30 mei Bennekom, Jachthondenshow. Het was al weer even geleden dat ik daar was. Wel slecht weer dat was jammer. Al hebben we nog wel geluk gehad, want het bleef tot ongeveer 13.30 uur droog. June werd 1e in de Gebruikshondenklas en uiteindelijk 2e van de teven en behaalde daarmee het reserve CAC. Eerste werd Myrtle (Minstergate Dutch Mouse ) van Machteld van der Linden. Aangezien Myrtle die week ervoor Nederlands Schoonheids Kampioen is geworden, schuift het     volle punt door naar June. Dus we zijn er bijna. Keurmeester was mevrouw Hutsteiner uit Oostenrijk. Een hele aardige mevrouw die de honden prima op hun gemak stelde. 
 • 16 mei  Nieuwegein, clubmatch Weimaraner Vereniging. Nieuwe prachtige locatie en June werd 2e in de Gebruikshondenklas met een Uitmuntend. Moeder Darcy deed het ook prima en werd 2e in de Veteranenklas. Wil wilde Darcy graag weer een keer voorbrengen en dat deed hij met verve. Tante Drup (Dewdrup of Weimar’s Joy) werd 1e in de Gebruikshondenklas en kreeg ook het reserve CAC/CACIB. Een hele mooie prestatie. Ook werd het Gebruikshondenregister uitgereikt aan June. Lees verder. 
 • 24 april Lingen Duitsland. Tentoonstelling, keurmeester Herr Beiersdorf. Het is gelukt, June werd eerste in de Gebruikshondenklas en beste teef en BOB. Dit betekent dat June nuInternationaal Schoonheids Kampioen is geworden. Ook mochten we nog de erering in. Enorm leuke belevenis. June werd nog geselecteerd bij de beste 5 Staande Honden, maar helaas verder kwam ze niet. Maar we hadden de buit al binnen en dus heel blij.
 •  21 maart Den Haag. Proef eigen terrein Hubertus. Leuke proef. Lees verder
 • 20 maart Leiden. Keurmeester mevrouw Eekman-Lampio. June kreeg een ZG, dit is echt een tijd niet meer voorgekomen
 • 20 maart Zeewolde, Appel– en Apportproef WSH, ging helaas niet door. Wegens te weinig inschrijvingen! Vind ik eindelijk dat we zo ver zijn en gaat het niet door. Hopelijk wordt het wel later in het jaar georganiseerd.
 • 7 maart Groningen. Hondententoonstelling keurmeester: mevrouw R. Reyniers uit België. Mevrouw Reyniers was ziek en de vervanger van een Duitse keurmeester, ook goed. De keurmeester was erg gecharmeerd van June. Ze kreeg een 1 U in de Gebruikshondenklas en uiteindelijk werd ze 3e bij de teven met het reserve (daar is ie weer) CACIB.
 • 5 februari Eindhoven, June kreeg een U in de Gebruikshondenklas. En uiteindelijk tijdens de keuring van beste teef, het reserve CAC en reserve CACIB. Keurmeester was: de heer M. Vretenicic uit Montenegro. Leuk was dat Gaya van Ruud en Annelies Potters beste teef werd. Gaya is het jongere stiefzusje van June.